تولید نهال پیوندی مجموعه تولیدی بازرگانی فناوران دشت سبز کلات-نهال کمیاب-سوپر جاذب-ضد یخ گیاهان نهالستان -نهال فروشی-نهالستان،نهال فروشی،فروش نهال،نهال شناسنامه دار،عرضه نهال،نهال سیب،نهال پایه رویشی،نهال مالینگ،نهال گیلاس،نهال زرآلو،نهال عناب،نهال زرشک،نهال پسته پیوندی،نهال گردو پیوندی،نهال شاه توت،نهال گلابی،نهال به،نهال هلو،نهال آلو شابلون،طرح توجیهی احداث نهالستان،طرح کارآفرینی،احداث باغ،هزینه احداث نهالستان،هزینه احداث باغ،خرید درخت میوه،نهال های غیر مثمر نهالستان و گلستان دشت کلات(تولید کننده نهال-نهالستان،نهال فروشی،فروش نهال،نهال شناسنامه دار،عرضه نهال،نهال سیب،نهال پایه رویشی،نهال مالینگ،نهال گیلاس،نهال زرآلو،نهال عناب،نهال زرشک،نهال پسته پیوندی،نهال گردو پیوندی،نهال شاه توت،نهال گلابی،نهال به،نهال هلو،نهال آلو شابلون،طرح توجیهی احداث نهالستان،طرح کارآفرینی،احداث باغ،هزینه احداث نهالستان،هزینه احداث باغ،خرید درخت میوه،نهال های غیر مثمر
نهالستان و نهال فروشی دشت کلات
نهال فروشی- نهالستان- تولیدی نهال

پایه های ایست مالینگ (EM)

در موسسه تحقیقاتی ایست مالینگ انگستان مشخص و معرفی شده اند که با حروف EM همراه با اعداد مشخص و معرفی شدند . هر کدام از این پایه ها که به روش خوابانیدن افزوده می گردند ، رشد پیوندک را در حد معینی محدود می سازند بنابراین فاصله کاشت درختان پیوند شد. روی آن ها بر حسب نوع پایه متفاوت است. نخستین تلاش موفقیت آمیز برای آزمایش و ارزیابی پایه بر اساس یک روش منظم می باشند سریهای نخست از 9 پایه مختلف به وجود آمده بودند و هر کدام یک عدد رومی با پیشوند M داشتند . در مرحله بعدی 15 سری نیز به سری قبلی اضافه شد و در کل 24 سری به وجود آمدند و برای نام گذاری از اعداد عربی استفاده شد. یایه M25 در سال 1956 از برنامه اصلاحی پایه های مقاوم به شته ی موی سب به عنوان یک پایه نیمه پا کوتاه کننده و پربازده معرفی شد. پایه های M26 , M7 جدیدا از تلاقی M9 با پایه های دیگر به وجود آمد. و بعدا به سریعاً به قبلی اضافه شدند. بعدها اسامی و اعداد از روی به عربی تغییر یافت به عنوان مثال یک تیپ از این پایه ها ابتدا تیپ IX سپس به فرم MLX و اخیراً به صورت M9 نوشته می شود . بیش تر سریهای مالینگ آزمایش شده در انگلستان که به مقدار زیادی در دسترس بودند به طور وسیعی در ایستگاههای تحقیقاتی مناطق مهم تولید کنند . سیب در دنیا تحت آزمایش قرار گرفتند شروع ارزیابی پایه ها توسط پرورش دهندگان سیب به دهه 1930-1940 بر میگردد . ولی نکته قابل توجه این بود که در آن زمان میان باغداران برای استفاده از پایه های پا کوتاه کننده شک و تردید وجود داشت . برای اینکه ، آن ها شرط را براین گذاشتند که میوه را بر روی درختان بزرگ تولید کنند. علاقمندی برای استفاده از درختان کوچکتر عموماً در سه دهه ی اخیر ایجاد شد.

M2 :
درختان روی پایه معمولا زود بارده و بربارده بوده و کمی بزرگتر از درختان روی پایه ی M7( 75% اندازه درختان بذری ) هستند . آزمایش های طولانی دراوهایو نشان می دهند که درختان پیوندی ( از نوع رقم دلشیس) بر روی پایه M2 به طور قابل توجهی بیش تر از پایه های M7,M1،M16 و بذری محصول تولید می کنند. متاسفانه پایه M2 قبل از معرفی نژادهای مختلف و دلیشس Spur- type از رده خارج شده است.

M1:
قوی و به دلیل سیستم ریشه بذری عمیق مقاوم به خاکهای رسی و مرطوب است. پایه ی مناسبی برای خاکهای عمیق ولی برای خاکهای خشک پایه مناسبی نیست . این پایه به پوسیدگی یقه مقاوم بوده و با افکندن کپه ای و شیاری تکثیر می شود.

M4 :
این پایه از نظر اندازه مشابه M2 است. اما محصول زود رس و زیادتری تولید می کند. یکی از مهمترین نقص این پایه این است که ریشه های آن عمدتاً در یک طرف ریشه ی اصلی تولید می شود و بنابراین در خاک استقرار خوبی ندارند . این پایه به پوسیدگی یقه مقاوم می باشد به همین خاطر و دلایل دیگر در برنامه های آزمایش ناحیه ای مجدداً وارد شده است . این پایه در خزانه برگهای دندانه دار ، پوست ساقه رنگ قهوه ای روشن و هم چنین مستعد به تولید اسپور با برگهای کوچک در قاعده دمبرگ دارد . به سرما مقاوم ولی نسبت به خشکی و کم آبی حساس است.

M5 :
این پایه به آسانی قابل افزایش و جابه جایی است . مقاوم به شته ی مومی و درختان پیوند شده را به کمبود پتاس دچار می سازد . این پایه در ابتدا رشد قوی داشته و رفته رفته رشدش ضعیف می شود تا به تعادل برسد. این پایه آغاز رشد در بهار و خزان در پاییز را به تاخیر می اندازد.

M.7: (
این پایه درختانی با اندازه %55-65 درختان بذری سیب تولید می کند)

در ایالات متحده طی 50 سال اخیر معرفی پایه ها ، پشتیان صنعت میوه کاری بوده است پایه ی (M7 هنوز هم معمول ترین پایه مورد استفاده بوده و متحمل به اکثربیماری ها و سازگارترین پایه به انواع وسیعی از خاکها و اقلیم های باشد ) دارای ریشه قوی و عمیق از M9 بوده و درختی زود باره و در حالت زهکشی شده خاک درختی نیمه پا کوتاه تولید می کند. ولی در خاکهای سنگلاخی رشد شان محدود تر است . در دامنه ی گسترده ای از دمای خاک رشد می کند. در خاک استقرار خوبی ندارد در سالهای اول نیازمندیم است. در برابر سرمای زمستان مقاومت خوبی ندارد. M7 به رطوبت زیاد مقاوم بوده ولی به سرطان طوقه حساس می باشد . این پایه ها توسط افکندن کپه ای و قلمه ی برگدار زیر سیستم به مه افشانی تکثیر می شود. مهم ترین عیب این پایه به تمایل آن به تولید زیاد پا جوش می باشد. و در خزانه به سبب داشتن شاخه های دوکی با یک با پوست قهو ه ای روشن ، حاشیه ی برگهای موجی و فرورفتگی های عمیق با گوشوارک های کوچک و عدسکهای سفید رنگ قابل تشخیص است.



M8:
ابتدا در ایستگاه ایست مالینگ به عنوان پارادیس فرانسوی جمع آوری در سریهای مالینگ به عنوان تیپ VIII نامگذاری شد.

پوست ساقه به رنگ قرمزمایل به نقره ای ، مختصر کرکدار بوده و برجستگی های کوچکی نیز در هر طرف گره های جوانه دیده می شود . برگها به شکل تخم مرغی کشیده ، ضخیم ، چرمی مانند و به رنگ تیره با سطح رویین براق می باشند.

M10:
این پایه آغاز رشد در بهار به تاخیر می اندازد و جزء پایه های بسیار قوی محسوب می شود . این پایه استعداد تولید پاجوش زیادی را دارا است.

M11:
پایه ای با سیستم ریشه بندی محکم و عمیق که رشد بسیار قوی به پسوندک القا می کند، پربار و سازگار با انواع خاکهاست.

M13:
این پایه درختان بزرگی تولید می کند و درختان پیوندی بر روی آن از نظر زود باردهی با درختان بذری فرقی ندارد . اما به شرایط مرطوب خاک نسبت به سایر پایه هایش بیش تر متحمل می باشند. این پایه ها به وسیله ی مشخصات زیر در خزانه قابل تشخیص است.

1-
برگها بزرگ ، موجدار و حاشیه ی برگ اره ای با بریدگی عمیق تر است

2-
در قاعده دمبرگ گوشوارک بزرگی دارد.

3-
پوست ساقه قهوه ای مایل به تیره است و عدسک های پراکنده سفید رنگی دارد.

از خصوصیات دیگر این پایه می توان به ریشه دهی آسان و تولید سیستم ریشه ای سطحی اشاره نمود.

این پایه بسیاری از خصوصیات M9 را دارد . و از این نظر جالب توجه است به علاوه این پایه نسبت به M9 کمی پاکوتاه کننده تر است و به سرمای زمستان نیز مقاوم تر می باشد. به این دلیل وقتی که به عنوان میان پایه برای پا کوتاه کنندگی استفاده می شود خیلی مطمئن به نظر می رسد . پایه M8 به سرما ، شانکر، لکه سیاه بسیار حساس و دارای استقرار ضعیفی در خاک می باشد. در خزانه با داشتن چوب قهو ه ای تیره ، با عدسکهایی با فضای نسبتاً فاصله دار و برگهای صاف ، پهن و سبز مایل به تیره با گوشوارک های خیلی کوچک در قاعده ی دمبرگ قابل شناسایی است. و مثل M9 به وسیله ی قلمه و یا خوابانیدن شاخه به آسانی ریشه نمی دهد.

M9:
بیشتر از سایر پایه ها در تمام دنیا هم به صورت پایه و هم میان پایه پا کوتاه کننده مورد استفاده قرار می گیرد. ( 25-35 % اندازه درختان بذری ) . دارای سیستم ریشه ای شکننده ، گوشتی و ضخیم می باشد و نیازمند خاک حاصلخیز است درضمن به دلیل داشتن ریشه های شکننده نیازمند قیم نیز می باشد . ریشه ها در برابر دمای پایین زمستان حساسند . این پایه در برابر پوسیدگی طوقه[1]مقاوم بود. ولی به سرطان طوقه[2]بادزدگی وشته ی مومی سیب حساس است و عیب آن تولید پاجوش زیادی می باشد . این پایه توسط افکندن کپه ای تکثیر می گردد . اگر به عنوان میان پایه استفاده شود. پاکوتاهی را به پیوندک القا می کند. رشد زود در بهار و خزان سریعتر در پاییز القا می کند. طول عمر درختان روی این پایه حداکثر 20 سال است.

از این پایه ممکن است در آینده در مناطقی که دارای خاک کم عمق بارس فراوان یا در خاکهایی که دارای لایه ها ی زیرین سخت می باشد استفاده شود. از انواع خاص از خاکهایی که سایر پایه ها ممکن است کارآیی نداشته باشند. علاقه به استفاده از این پایه وجود دارد . به ویژه اگر از میان پایه پا کوتاه مفیدی خواهد



M16:
این پایه بسیار پرشدبوده و استقرار خوبی در خاک دارد و نیز به دامنه ی گسترده ای از دمای خاک سازگاری دارد. به شته ی مومی سبب بسیار حساس بوده و توسط افکندن کپه ای تکثیر می شود.

M25:
این پایه دهه 1920 در ایست مالینگ انگلستان از تلاقی نورسرن اسپای و M2 به دست آمده است. درختان بر روی آن از نظر اندازه مثل درختان بر روی پایه ی بذری هستند (جزء پایه های قوی محسوب می شود. ) ولی نسبت به پایه های بذری تولید درختان پربارده و زود بارده می کند. در موقع خوابانیدن دارای رشد مستقیم با کمی خمیدگی در هر گره می باشد که حالت زیگزاگ به خود می گیرد . پوست ساقه به رنگ سبز تیره و پهنک برگ بزرگ با حاشیه های نامنظم می باشد. در آمریکا از این پایه دلیل قوی بودن استفاده نمی شود. عملکردهای آن عالی و مقاومت آن به شته ی موی بیش تر از M16 است.

M26 :
این پایه از تلاقی M9 , M16 به وجود آمده است . پایه M26 بعد از معرفی در سال 1959 به خاطر زود بارده ، پاکوتاه 40-50) درصد درختان بذری ) و پربارده بودن درختان بر روی آن ، خیلی سریع به صورت پایه عمومی در آمد . بسیاری از ارقام سیب بر روی پایه M26 نسبت به پایه M9 قویتر بوده و از استقرار خوبی برخوردارند . این پایه به طور وسیع کشت شد. به نحوی که در اواسط سال 1970 با M7 برابری نمود ( خاصیت پاجوش دهی ندارد. ) ولی با برخی از ارقام سیب مثل هالیدی [3]و بلاکس[4]تیمن و غیره تا حدودی سازگاری ندارد . پایه M26 به شرایط بیش از حد رطوبت متحمل است. و بر بیماری پوسیدگی یقه و بیماری آتشک حساس می باشد. درختان بر روی پایه M26 در خاکهای خوب زهکشی شد. نیاز به قیم ندارد. با وجود این ارقامی که به رشد قوی روی این پایه تمایل نشان می دهد. نیاز به قیم دارند. این پایه به سرمای زمستانه مقاومت بیش تری دارد. این صفت مقاومت به سرمای اواسط زمستان و همچنین شکست دیر خواب جوانه ها ( دیر بیدار شدن جوانه ها در بهار ) را از والد M16 به ارث برده است . این پایه در خزانه با داشتن برگهای بزرگ با حاشیه ی دندانه دار ، گوشوارک های نازک منتهی به برگچه های کوچکترو شانه های قوی راست به رنگ قهوه ای و حاوی عدسکهای مشخص قابل شناسایی می باشد.

M27 :
این پایه اخرا معرفی شده است و از تلاقی M13 , M12 در سال 1929 به وجود آمده است جزء پایه های خیلی پا کوتاه کننده است.

درختان بر روی این پایه کوچکتر از درختان بر روی M9 هستند . خیلی زود بارده و نیاز به قیم دارند.

امروزه از M.27 به صورت پایه از نظر تجارتی به طور گسترده استفاده نمی شود . ولی به عنوان میان پایه بر روی کلون قوی مورد استفاده قرار می گیرد . در خزانه شاخه های M.27 دوکی راست پوست قهوه ای تاریک می باشند. برگها تخم مرغی شکل کوچک بوده ، دارای حاشیه دندانه دار و به حالت فنجانی می باشند . به طریق خوابانیدن به راحتی ریشه دار می شود . در آینده ممکن است در کشتهای تراکم به ویژه در خاکهای با زهکشی خوب از جایگاه خوبی برخوردار است

http://www.ebhaco.com.


تولید انواع نهالهای اصلاح شده بر روی پایه های رویشی مالینگ،مالینگ مرتون،بذری و نهال های هسته دار


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |
عَرعَر یا آیلان (Ailanthus altissima) از خانواده (Simaroubaceae) می‌باشد. در گویش گیلکی به آن کول(کهل kol)دار گویند
گونه‌ای درخت است که رشد سریعی دارد. ریشه‌های آن به سرعت پراکنده می‌شوند، در شرایط مناسب تند و بوته‌وار می‌روید. جوانه‌های خرم و پربرگ از ریشه‌های پراکنده سرمی‌زنند و تا دو سه متر می‌بالند و منطقه نمناک را یکساله می‌پوشانند. درختان چنین جنگلی پس از بیست تا بیست و پنج سال به ارتفاع حدود سی متر می‌رسند. جوانه‌ها صاف و قهوه‌ای و میانشان به نسبت پوک است. پوست تنه نوع ایرانی در بلوغ و پیری رفته رفته به سفیدی می‌گراید. تاج درخت چتری ناآراسته‌است. برگچه‌های بیضی شکل، صاف و براق بر دمبرگ سی تا نود سانتی روبروی هم ریسه شده و برگ پَروَش بزرگی فراورده‌اند. عرعر ایرانی حدود فروردین جوانه می‌زند و برگهای سرخ‌فام سربر می‌آورند. برگریزانش دیرگاه پاییز روی می‌دهد و برگها نخست به زردی می‌گرایند. یکی از گیاهان دوپایه‌است، به این معنا که گلهای نر بر درخت نر و گلهای ماده بر درخت ماده پدید می‌آیند. گلهای عرعر از پایان اردیبهشت می‌شکفند و بوی ناخوشایندی می‌پراکنند. گفته‌اند، این بو از گل نر برمی خیزد. در تیر ماه میوه‌های زبان گنجشک مانند، که مغز در میان پوستهٔ بالداری درلمیده، بر خوشه‌های هزاردانه‌ای برون می‌ریزند
عرعر
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |
درختان مقاوم به گرد و خاک: عرعر-زالزالک-ژینکو-چنار-لیلکی امریکایی-ماگنولیا-بیدمجنون-اقاقیا-داغداغان

گیاهان جاذب پرنده:یاس وحشی –زیتون-زغال اخته – امین الدوله- پیروکانتا- خاس-اسپیره –یاس خوشه ای – انگور زینتی

درختان دارای بافت خشن : عرعر-ماگنولیا-انجیر –خرمالو-نخل زینتی –شاه بلوط هندی
درختان دارای بافت نرم: ابریشم – لیلکی- ابریشم مصری- بید

گیاهان معطر: سرو ناز-برگ بو –گل یخ – سنجد-یاس خوشه ای- اقاقیا-نمدار- پائولونیا-ماگنولیاو...

گیاهان دارای رشد کم: کریپتومریا- زیتون معمولی – ماگنولیا – برگ بو- انجیر - زالزالک- سوفورا

درختان سریع الرشد:سرو نقره ای-عرعر-دم موشی- زیتون تلخ-چنار-سدروس-افرا سیاه-اقاقیا-پائولونیا-توت امریکایی-لاله-ابریشم

گیاهانی که در زمستان جلوه دارند: بید مرجانی- بید فری- فندق- گیلاس- سوزنی برگان مانند سرو کوهی رونده – سرو سیمین – یاسمن زمستانی انواع کاجها و سروها پهن برگان همیشه سبز مانند ماگنولیا تابستانه -آکاسیا- گل یخ
درختان بر گ قرمز: افرای ژاپنی-افرای چناری برگ قرمز- گوجه گل- فندق – زرشک – انجیلی در پاییز- توری در پاییز و ...

گیاهان الوان : ارغوان – سیب گل – میموزا – طاووسی – توری- ماگنولیا زمستانه – ماهونیا – پیراکانتا - دوتسیا

درختان مقاوم به سایه:سرخدار- دوگلاس – سکویا – نوئل – ممرز- هدرا - راش - شمشاد خزری

درختان مقاوم به بادهای دریایی و آب شور: کاجها – ایلان – گل ابریشم – زبان گنجشک –توت – صنوبر وسپیدار – اقاقیا – گز

گیاهان مقاوم به سرما:سرو نقره ای- کریپتومریا – چینی – به ژاپنی – ابریشم مصری- ماگنولیا

گیاهان مناسب کاشت در شیبها: ار غوان - سنجد و...

گیاهان مناسب جلوگیری از فرسایش خاک : توسکا قشلاقی- چنار- بید مجنون – اقاقیا – توت امریکایی – سرو نقره ای

درختان آبدوست: چنار – توسکا- بیدمجنون- درخت لاله و...

درختان بادشکن: توت امریکایی – سرو نقره ای – سرو خمره ای- اقاقیا – زالزالک- نمدار- سدروس - گردو

درختان مناسب خاک اهکی:زیتون معمولی – زربین –سروخمره ای – چنار- زبان گنجشک

گیاهان مناسب خاک اسیدی: عرعر- لیلکی امریکایی – توسکا قشلاقی – اقاقیا
<
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |
میوه جدیدی به نام سیب گلابی

 

رسانه های نیوزیلند یک نوع میوه جدید که ترکیبی از سیب و گلابی است را با پیشینه شرقی به دنیا معرفی کردند.

نوع جدید گلابی پیوندی توسط موسسه تحقیقات سلطنتی گیاهان و مواد غذایی نیوزیلند معرفی شده است که «پرم پی ۱۰۹» نام دارد که در آمریکا به سیب – گلابی شهرت دارد.

این میوه از نوع میوه هایی است که مابین گلابی چینی و ژاپنی قرار می گیرد و انتظار می رود در بازار جهانی میوه از آن ستقبال شود.

یکی از محققان موسسه تحقیقات گیاهان و مواد غذایی گفت: برنامه تولید گلابی در نیوزیلند کمتر از تولید سیب است. برداشت محصولات میوه ای در نیوزلند برای سیب ۳۰۰ هزار تن و برای گلابی ۱ تا ۲ درصد سیب است.

دکتر انیس افزود: فرصتهای صادراتی بسیاری برای این محصول جدید وجود دارد و بخشی از محصولات برداشت شده امسال به بازار آمریکا راه پیدا کرده است.

وی گفت: همانطور که امریکاییها به این میوه جدید «سیب – گلابی» می گویند بسیاری از آسیاییهای قدیمی دوست دارند نام آن «نشی گلابی» باشد.

نام این میوه از کنار هم قرار دادن واژه سیب و گلابی است و به همین دلیل به ان «سیب – گلابی » می گویند


منبع:
http://nahalestanzardadi.mihanblog.com
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |

هرس درخت سیب

http://www.cdpersian.com/home/images/uploads/23939013088358c1b70c6241f3419d14.gif

سیب یكی از انواع میوه هایی است كه از زمان های بسیار قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. قدیمی ترین آثاری كه به دست آمده مربوط به یك سیب فسیل شده است كه در حفاری های نزدیك سوئیس كشف شده است و متعلق به ادوار ماقبل تاریخ می باشد. به طور كلی پرورش درختان سیب بر حسب رشد و نمو و شكل و اندازه طول تنه به سه دسته تقسیم می شوند:

1-         درختان سیب پاكوتاه

 2- درختان سیب نیمه پابلند (متوسط)

 3- درختان سیب پابلند.

معمولا برای تولید و پرورش درختان سیب پابلند و نیمه پابلند (متوسط) از پایه های بذری و در بعضی از موارد از پایه های غیر بذری (انواع مالینگ ها) و برای درختان سیب پا كوتاه از پایه های غیر بذری (مالینگ ها) استفاده می شود. شكل تاج درخت كه در روی انواع این گونه پایه ها تشكیل می گردد و بر حسب چگونگی پرورش و تربیت آنها به صورت كروی، پهن و آزاد می باشد. برای تولید میوه سیب به ازای هر میوه سیب 60 تا 100 برگ سبز مورد نیاز می باشد تا به طور كافی میوه را تغذیه كرده و رشد و نمو داشته باشد.


نحوه پرورش و هرس درختان سیب پاكوتاه:

در پرورش درختان سیب پاكوتاه لازم است نخست به سیستم و روش های مختلف پرورش درخت توجه نماییم. درختان سیب را می توان بر حسب چگونگی شكل تاج به فرم های مختلف گرد و پهن پرورش داد. منظور از درختان به فرم گرد تربیت آزاد شاخه های اصلی در جهات مختلف می باشد. اگر این گونه درختان را از بالا نگاه كنیم دارای فرم كروی هستند. در بین فرم كروی فرم های دیگری با نام فرم های جامی، قیفی، مختلط و... قرار دارند. تشكیل فرم در تیپ كروی بستگی به چگونگی هرس دارد. عملیات هرس فرم جامی به شكل زیر است:

این فرم هرس به دو صورت انجام می شود. هرس جامی با مركز باز، دیگری هرس جامی با محور. در نوع اول بازوهای اولیه یا شاخه های اصلی اولیه از فاصله كوتاهی روی تنه واقع می شوند در حالیكه در نوع محور دار، در طول بیشتری از بالای تنه واقع می شوند. هرس فرم جامی با مركز باز بدین ترتیب می باشد.

سال اول: پس از كاشت نهال در صورت مناسب بودن شرایط از نظر فصل، آنها را از ارتفاع 60 سانتی متری سر برداری می نماییم.

سال دوم: در آن سال جوانه های موجود در طول 60 سانتی متری نهال رش كرده و تولید شاخه هایی می نماید. بایستی توجه داشته باشیم اسكلت نهایی درخت از این سال شكل داده می شود. برای این منظور اوین شاخه را از 15 سانتی متر بالای سطح خاك روی تنه انتخاب می نماییم فواصل بین شاخه ها در طول تنه بایستی بین 15 تا 20 سانتی متر به طور متناوب باشد و در این فواصل اگر شاخه یا جوانه هایی به طور نا به جا روییده باشد، حذف می نماییم. معمولا در این روش تعداد شاخه های باقی مانده بین 3 تا 5 عدد می باشد. در مورد نهال هایی كه در سال اول كاشت دارای تعدادی شاخه می باشند، عملیات هرس همانند عملیاتی است كه در سال دوم روی نهال های یك تنه بدون انشعاب در سال اول انجام می گیرد. در صورتی كه تعداد شاخه های باقی مانده جهت اسكلت درخت كافی نباشد برای تشكیل شاخه جدید در بالای جوانه ای كه تبدیل به شاخه جدید گردد، زخم كوچكی ایجاد می نماییم تا جوانه تحریك شده و سریعا شاخه مورد نظر را تولید نماید. در هر دو حالت لازم است پس از انتخاب شاخه ها و اسكلت بندی یك سوم طول دو شاخه را قطع و سربرداری می نماییم.

سال سوم: در حالی كه شاخه های اصلی یا اسكلت اولیه بین 3 تا 5 شاخه باشند لازم است در این مرحله فضایی برای 6 تا 10 شاخه ثانوی در نظر گرفته شود، زیرا در روی هر بازوی اولیه یا شاخه اصلی فقط 2 شاخه ثانوی باقی می ماند تا نهال بتواند فرم اصلی و جامی خود را حفظ نماید در این مرحله در صورت لزوم شاخه هایی كه با تنه اصلی زاویه نامتناسب (كمتر از 60  درجه) دارند، توسط بازوهای جدا كننده آنها را تنظیم می نماییم. علاوه بر این لازم است شاخه های نا به جایی كه روییده اند حذف كرد. همچنین شاخه های ثانویه را در این مرحله به همان ترتیب نسبت یك سوم طول شاخه از جوانه ای كه به سمت بیرون است سربرداری می نماییم. در سالهای بعد عملیات هرس منحصر به تنظیم و حذف شاخه های نا به جا به كنظور حفظ اسكلت و فرم درخت انجام می شود. سپس هرس و سربرداری شاخه های جوان هر سال روی درخت انجام می گیرد.


سال چهارم : روش هرس مشابه سال سوم می باشد.بخش صورتی نبایستی هرس شوند مگر اینكه آلوده به بیماری باشند.بخش های سیاه رنگ باید تا یك سوم آن هر شوند.   

 سال پنجم : درختان به باردهی مرسند و شكل اصلی درخت تشكیل میشود.بخاطر داشته باشید میوه ها بطور انتهایی یا جانبی در روی سیخك های یك تا سه ساله یابر روی شاخه هایی كه در سال قل تولید شده اند،بوجود می آید.پس از تشكیل فرم درخت وشروع باردهی میزان هرس به حداقل كاهش می یابد و هرس محدود به حذف شاخه های آلوده به بیماری ؛آفت زده؛شاخه های ضعیف ؛ خشك؛پاجوش و شاخه های مزاحم و پیر میگردد.

http://mary-sarani.mihanblog.com

مقالات
    <
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |

هرس درخت گلابی

http://www.cdpersian.com/home/images/uploads/23939013088358c1b70c6241f3419d14.gif

هرس درخت گلابی:

درختان گلابی كه امروزه مورد كشت قرار می گیرند از گونه های وحشی آن حاصل شده اند. طبق نظریه محققین گونه های وحشی گلابی در مناطق معتدل اروپای غربی تا آسیای شرقی پراكنده می باشند. بر اساس شواهد تاریخی در یونان قدیم كشت این گیاه مرسوم بوده است و در اوایل قرن هفدهم فرانسویان موفق شدند ارقام جدیدی را از شمالی وجود دارد كه تعدادی از آنها در چین، ژاپن، كره و همچنین 8 تا 10 گونه آن در ایران و آسیای صغیر موجود است. در درختان گلابی عمل تكثیر و ازدیاد غلیا از طریق پیوند با استفاده از پایه های مختلف صورت می گیرد. امروزه در اروپا و آمریكا برای حصول نتیجه مناسب از بذر گلابی وحشی استفاده می شود كه بر روی آنها ارقام مرغوب گلابی پیوند می گردد. كه فقط این پایه ها دیر رس بوده ولی نسبت به سرما مقاوم می باشند و رشد این پایه ها زیاد و قوی می باشد و بیشتر از این پایه ها برای پرورش درختان گلابی پا بلند و نیمه بلند استفاده می شود. امروزه برای پرورش درختان پا كوتاه و متوسط از پایه به جهت پیوند گلابی استفاده می شود و این پایه نسبت به سرما و یخبندان شدید حساسیت دارد ولی به طور معمول زودتر بارور شده و عمرشان نیز نسبت به پایه های بذری گلابی كمتر است.

فرم های پرورش درخت گلابی:

درختان گلابی را به شكل های مختلف، گرد، پهن و همچنین پا كوتاه و پا بلند تربیت می نمایند. در بین انواع فرم ها، فرم دوكی- بادبزنی با شاخه های عمودی – بادبزنی با شاخه های افقی، جامی و تیپ های مخلف جامی پرورش می دهند. برای به دست آوردن درختان پا بلند كه ارتفاع تنه آن اكثرا بین 60/1 تا 80/1 متر می باشد از پایه های بذری گلابی استفاده می شود و برای درختان پا كوتاه از پایه به استفاده می شود.

هرس باردهی در درختان سیب و گلابی:

بعد از هرس فرم دهی درختان هرس بارآوری را بیاد انجام داد كه به علت مشابهت درخت سیب و گلابی هر دوی آنها را با هم شرح می دهیم.

شكل درخت شامل تنه اصلی، شاخه های اصلی و شاخه های فرعی می باشد. شاخه های اصلی و شاخه های فرعی دارای انشعابات كوتاهی هستند كه میوه ها روی آنها تشكیل می گردند. این شاخه ها را اصطلاحا كورسون می گویند. بنابراین میوه های روی یك چنین شاخه های ظاهر می شوند. هنر عمل هرس از این جا شروع می شود كه این گونه شاخه ها و دیگر شاخه ها را تبدیل به شاخه های مفید و بارور گرداند یعنی جوانه های گل تبدیل به میوه می شوند. انواع شاخه ها در درختان سیب و گلابی عبارتند از:




دارد یا میخچه: در درختان سیب و گلابی شاخه های خیلی كوتاهی كه منتهی به یك جوانه می گردند دیده می شود كه آنها را دارد یا میخچه می نامند. میخچه ها در حد فاصل بین جوانه های چوب و میوه قرار دارند و همین میخچه ها هستند كه بعدا به ما میوه خواهند داد. لذا توصیه می شود تا حد امكان تعداد این گونه میخچه ها را در روی درختان حفظ كرده و زیاد نمایم. طول این شاخه حودو 1 تا 3 سانتی متر است.

میخچه شاخه بسیار كوتاهی است كه در جوانی صاف و یا دارای چین و چروك هایی است و در هنگامی كه مسن می گردد به جوانه كوچك و مخروطی منتهی می شود. این اندام موقتی بوده و در شرایطی كه در مواد غذایی به اندازه كافی در اختیار داشته باشد، تبدیل به لامبورد می گردد. طول آن بین 3 تا 10 سانتی متر است.


لامبورد:
لامبورد همانند میخچه است و در انتهای آن جوانه های گل و میوه تشكیل می گردند. به طور كلی لامبورد كمی بزرگتر از میخچه بوده و در غالب اوقات می تواند در روی بورس (محلی كه میوه و گل تشكیل شده است) مجددا لامبورد و میخچه تواما پدید آید.


برندی یا شاخك:
برندی تقریبا شبیه به یك شاخه كوچك باریك بوده و خم شونده است. در هنگانی كه كامل و خوب رشد كرده باشد طول آن حدود 20 سانتی متر است. اگر در انتهای برندی جوانه گل داشته باشد برندی تاجدار و اگر جوانه چوب داشته باشد برندی ساده است.


نرك یا گورمان:
تحت تاثیر تغذیه مناسب و زیاد پاره ای از جوانه ها رشد قوی و كاملی می یابند و قدرت رویشی كه در این شاخه ها وجود دارد اجازه نمی دهد كه میوه ها به آسانی در روی آنها تشكیل گردند.


شاخه:
در طول دوران رشد و شرایط مناسب فصلی تعداد زیادی از جوانه ها فعال شده و پاره ای از آنها كه در مجاورت چوب قرار دارند تبدیل به برگ و گاهی تولید جوانه های ثانوی در روی شاخه ها می كنند. در پاییز پس از ریزش برگ ها این جوانه ها تبدیل به شاخه می گردند. معمولا این اندام ها در گلابی و سیب كاملا قوی بوده و حاصل جوانه های چوب جانبی و جوانه انتهایی فعال و بارور می باشند. جوانه های مزبور حاصل جوانه های ضمیمه بوده كه جوانه خواب می باشند. این جوانه ها همیشه در بالای نقطه فشردگی و چین و چروك دار بورن شاخه قرار دارند و برای فعال كردن این جوانه لازم است شاخه را چند میلیمتر بالاتر از محل اتصال قطع كنیم
<
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |
http://3dshop.ir/uploads/posts/1269867755_Trees-&-Conifers-(5)-(Small).jpg

در محوطه سازی سبز و طراحیباغ و فضای سبز آنچه حرف اول را می زند آشنایی طراح با گیاهان متنوع و خصوصیاتگیاهان مختلف برای منظورهای خاص می باشد .

1.     درختان سایه انداز و پوشاننده : عرعر- بیدمجنون- چنار-داغداغان-پائولونیا-شاه بلوطهندی-توت امریکایی- درخت لاله-ابریشم-افراسیاه-نارون

2.      درختانسریع الرشد:سرو نقره ای-عرعر-دم موشی- زیتون تلخ-چنار-سدروس-افراسیاه-اقاقیا-پائولونیا-توت امریکایی-لاله-ابریشم

3.      درختانمقاوم به گرد خاک: عرعر- زالزالک-ژنکیو-چنار-لیلکیامریکایی-ماگنولیا-بیدمجنون-اقاقیا-داغداغان

4.      گیاهانمیوه وحشی (زینتی ) برای پارکها: گلابی –آلو-آلوچه-سیب – پسته –مو-فندق-گوجه-زیتون –انجیر-گیلاس-انار-ازگیل-آلبالوتلخ-زالزالک-شیرخشت

5.      گیاهانجاذب پرنده:یاس وحشی –زیتون-زغال اخته – امین الدوله- پیروکانتا- خاس-اسپیره –یاسخوشه ای – انگور زینتی

6.    مناسبخاک آهکی:زیتون معمولی – زربین –سروخمره ای – چنار- زبان گنجشک

7.    مناسبآب و هوای مدیترانه ای:زربین – زیتون معمولی- برگ بو- انجیر

8.    دارایبافت خشن : عرعر-ماگنولیا-انجیر –خرمالو-نخل زینتی –شاه بلوط هندی

9.    دارایبافت نرم: ابریشم – لیلکی- ابریشم مصری- بید

10.  درختان آشغال ریز:زیتون تلخ–زیتون معمولی – اقاقیا-توت امریکایی

11.  گیاهان معطر: سرو ناز-برگ بو–گل یخ –گل سنجد –یاس خوشه ای- اقاقیا-نمدار- پائولونیا-ماگنولیا

12.  درختان ابدوست: چنار–توسکا-بیدمجنون- درخت لاله –

13.  درختان جنگلی :سرو نقره ای –افرای سیاه –زبان گنجشک –اقاقیا- توسکای قشلاقی- ارغوان – کاج سیلوستر- بلوط- گز-شاه بلوط – سدروس- عرعر

14.  درختان بادشکن: توت امریکایی –سرو نقره ای – سرو خمره ای- اقاقیا – زالزالک- نمدار- سدروس - گردو

15.  گیاهان دارای رشد کم:کریپتومریا-زیتون معمولی – ماگنولیا – برگ بو- انجیر – زالزالک- سوفورا

http://3dshop.ir/uploads/posts/1269867762_Trees-&-Conifers-(4)-(Small).jpg

16.  گیاهان دارای رشد متوسط: پر –ژنکیو- درخت چینی – توری- داغداغان

17.  گیاهان مناسب خاک اسیدی: عرعر-لیلکی امریکایی – توسکا قشلاقی – اقاقیا

18.  گیاهان مقاوم به سرما:سرو نقرهای- کریپتومریا – چینی – به ژاپنی – ابریشم مصری- ماگنولیا

19.  درختان دارای ریشه سطحی:ابریشم –  آیلان – سرو نقره ای

20.  گیاهان مناسب کاشت در شیبها:ار غوان - سنجد

21.  گیاهان مناسب جلوگیری ازفرسایش خاک : توسکا قشلاقی- چنار- بید مجنون– اقاقیا– توت امریکایی– سرو نقره ای

22.  گیاهان طویل عمر: زیتونمعمولی- شاه بلوط هندی گل سفید- سرو ناز

23.  گیاهان دارای عمر کوتاه: زیتونتلخ – اقاقیا – افرای سیاه

24.  درختان بر گ قرمز: افرای چناریبرگ قرمز- گوجه گل- فندق – زرشک – انجیلی در پاییز- توری در پاییز- افاری ژاپنی

25.  گیاهانی که در زمستان جلوهدارند: بید مرجانی- بید فری- فندق- گیلاس- سوزنی برگان مانند سرو کوهی رونده – سروسیمین – انواع کاجها و سروها – پهن برگان همیشه سبز ماند ماگنولیا تابستانه وآکاسیا- گل یخ – یاسمن زمستانی

26.  گیاهان الوان که با گل و میوهو برگ تولید رنگهای متنوع میکنند : ارغوان – سیب گل – مموزا – طاووسی – توری-ماگنولیا زمستانه – ماهونیا – پیراکانتا - دوتسیا

27.  گیاهان پوششی مناسب کاشت درزیر درختان: سالوی وحشی- قاصدک – شنگ ترشک شبدری- پوتنتیلا

28.   در ختان مناسب بلوار هاو کوچه ها:  سرو خمره ای – ژنکیو- افرا – شاه بلوط هندی – توس – ارغوان –زبان گنجشک – درخت لاله  سیب – پاولینا – چنار- لرگ – گلابی - بلوط

29.  درختان مقاوم به سایه:سرخدار-دوگلاس – سکویا – نوئل – ممرز- هدرا - راش

30.  درختان مقاوم به بادهای دریایی و اب شور: کلیهکاجهاایلان– گل ابریشم – زبان گنجشک –توت – صنوبر وسپیدار – اقاقیا – گزسنجد.

31.   درختان مناسب برای مناطق صنعتی:افرایشبه چناری و افرای سفید، زبان گنجشک، بلوط، شاه بلوط، پروانه،  اقاقیا، عرعر،عنبرالسائل،‌ بیدها، کرنوس، درخت لاله، سماق کوهی، ممرز، سیب، نمدار، زالزالک،چنار، نارون، جوالدوز، صنوبر، داویدیا، گوجه و البالو، اکالیپتوس، گلابی

منبع:
http://nahalestanzardadi.mihanblog.com
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |
عَرعَر یا آیلان (Ailanthus altissima) از خانواده (Simaroubaceae) می‌باشد. در گویش گیلکی به آن کول(کهل kol)دار گویند
گونه‌ای درخت است که رشد سریعی دارد. ریشه‌های آن به سرعت پراکنده می‌شوند، در شرایط مناسب تند و بوته‌وار می‌روید. جوانه‌های خرم و پربرگ از ریشه‌های پراکنده سرمی‌زنند و تا دو سه متر می‌بالند و منطقه نمناک را یکساله می‌پوشانند. درختان چنین جنگلی پس از بیست تا بیست و پنج سال به ارتفاع حدود سی متر می‌رسند. جوانه‌ها صاف و قهوه‌ای و میانشان به نسبت پوک است. پوست تنه نوع ایرانی در بلوغ و پیری رفته رفته به سفیدی می‌گراید. تاج درخت چتری ناآراسته‌است. برگچه‌های بیضی شکل، صاف و براق بر دمبرگ سی تا نود سانتی روبروی هم ریسه شده و برگ پَروَش بزرگی فراورده‌اند. عرعر ایرانی حدود فروردین جوانه می‌زند و برگهای سرخ‌فام سربر می‌آورند. برگریزانش دیرگاه پاییز روی می‌دهد و برگها نخست به زردی می‌گرایند. یکی از گیاهان دوپایه‌است، به این معنا که گلهای نر بر درخت نر و گلهای ماده بر درخت ماده پدید می‌آیند. گلهای عرعر از پایان اردیبهشت می‌شکفند و بوی ناخوشایندی می‌پراکنند. گفته‌اند، این بو از گل نر برمی خیزد. در تیر ماه میوه‌های زبان گنجشک مانند، که مغز در میان پوستهٔ بالداری درلمیده، بر خوشه‌های هزاردانه‌ای برون می‌ریزند
عرعر


منبع:
http://nahalestanzardadi.mihanblog.com
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |
درختان مقاوم به گرد و خاک: عرعر-زالزالک-ژینکو-چنار-لیلکی امریکایی-ماگنولیا-بیدمجنون-اقاقیا-داغداغان

گیاهان جاذب پرنده:یاس وحشی –زیتون-زغال اخته – امین الدوله- پیروکانتا- خاس-اسپیره –یاس خوشه ای – انگور زینتی

درختان دارای بافت خشن : عرعر-ماگنولیا-انجیر –خرمالو-نخل زینتی –شاه بلوط هندی
درختان دارای بافت نرم: ابریشم – لیلکی- ابریشم مصری- بید

گیاهان معطر: سرو ناز-برگ بو –گل یخ – سنجد-یاس خوشه ای- اقاقیا-نمدار- پائولونیا-ماگنولیاو...

گیاهان دارای رشد کم: کریپتومریا- زیتون معمولی – ماگنولیا – برگ بو- انجیر - زالزالک- سوفورا

درختان سریع الرشد:سرو نقره ای-عرعر-دم موشی- زیتون تلخ-چنار-سدروس-افرا سیاه-اقاقیا-پائولونیا-توت امریکایی-لاله-ابریشم

گیاهانی که در زمستان جلوه دارند: بید مرجانی- بید فری- فندق- گیلاس- سوزنی برگان مانند سرو کوهی رونده – سرو سیمین – یاسمن زمستانی انواع کاجها و سروها پهن برگان همیشه سبز مانند ماگنولیا تابستانه -آکاسیا- گل یخ
درختان بر گ قرمز: افرای ژاپنی-افرای چناری برگ قرمز- گوجه گل- فندق – زرشک – انجیلی در پاییز- توری در پاییز و ...

گیاهان الوان : ارغوان – سیب گل – میموزا – طاووسی – توری- ماگنولیا زمستانه – ماهونیا – پیراکانتا - دوتسیا

درختان مقاوم به سایه:سرخدار- دوگلاس – سکویا – نوئل – ممرز- هدرا - راش - شمشاد خزری

درختان مقاوم به بادهای دریایی و آب شور: کاجها – ایلان – گل ابریشم – زبان گنجشک –توت – صنوبر وسپیدار – اقاقیا – گز

گیاهان مقاوم به سرما:سرو نقره ای- کریپتومریا – چینی – به ژاپنی – ابریشم مصری- ماگنولیا

گیاهان مناسب کاشت در شیبها: ار غوان - سنجد و...

گیاهان مناسب جلوگیری از فرسایش خاک : توسکا قشلاقی- چنار- بید مجنون – اقاقیا – توت امریکایی – سرو نقره ای

درختان آبدوست: چنار – توسکا- بیدمجنون- درخت لاله و...

درختان بادشکن: توت امریکایی – سرو نقره ای – سرو خمره ای- اقاقیا – زالزالک- نمدار- سدروس - گردو

درختان مناسب خاک اهکی:زیتون معمولی – زربین –سروخمره ای – چنار- زبان گنجشک

گیاهان مناسب خاک اسیدی: عرعر- لیلکی امریکایی – توسکا قشلاقی – اقاقیا
<
نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |


نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |



نوشته شده در تاريخ 15 مرداد 1391برچسب:, توسط رضا زردادی |